Naša obuka u centrali Lorentza

Miroslav Mićić i Lazar Zelenović  u centru za obuku Lorentz, Nemačka

Svaka pumpa koja se ugradi, svaki deo, svaka komponenta poseduje svoj jedinstveni kod, a to je indikacija da se svaki i najmanji delić kontroliše u procesu proizvodnje u fabrici. Ono što posebno izdvaja Lorentz od ostalih jeste pouzdanost.

Naše pumpe se jednostavno ne kvare. U prilog tome ide i informacija da se za ceo svet korisnički centar nalazi u Nemačkoj, i da u tom sektoru rade samo 3 čoveka! Pitanje je kako je to moguće? Odgovor je još jednostavniji: “Naše pumpe se ne kvare”. Garancija na naše pumpe je 2 godine, ali u Srbiji već 7 godina nismo imali niti jednu jedinu reklamaciju. Ne samo na pumpe, već i na kompletan sistem. Razlog leži u tome što „Turn Key Project” TKP ugrađuje isključivo opremu iz Nemačke.

To i nama i Vama garantuje pouzdanost. Naši fotonaponski paneli imaju fabričku garanciju od čak 50 godina. Mi nudimo kratke rokove isporuke i siguran servis u slučaju potrebe. Sve komponente su od renomiranih proizvođača, jer mi se rukovodimo parolom “Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari”. Kada se jednom uloži u naš sistem, to je garancija da ste uložili u najbolje za jako dug period.

Što se tiče isplativosti naših sistema, tu je matematika vrlo jasna. U narednih nekoliko redova objasnićemo zašto je bolje investirati u Lorentz solarne pumpe za navodnjvanje:

Ukoliko imamo parcelu koja ima bunar gde se voda nalazi na 30m, a potrebno je isporučiti 50m3 vode na dan, sa pritiskom do 2 bara na ulazu u sistem zalivanja.

Za to je potrebno koristiti dizel agregat snage 6kW, cena oko 1500€, nedeljna potrošnja goriva 30€, trofazna pumpa, cena oko 500€. Inicijalno ulaganje u trofaznu pumpu 2000€ plus potrošnja goriva od 30€ nedeljno i održavanje.

Solarni sistem za istu količinu vode košta oko 8000€. Ukoliko se uzme sve to u obzir, vidi se da je povrat investicije za manje od 4 godine. Pri tome su uzeti u obzir redovni servisi dizel agregata i pumpe, gorivo itd. Vreme koje je potrebno da se dežura oko agregata, da se uključuje i isključuje sistem, nije uzeto u obzir.

2020-02-11T09:53:05+01:00